National Committee on Vital and Health Statistics (NCVHS) Subcommittee on Standards

Administrative Transaction Standards, Code Sets and Operating Rules Industry Status of Planning, Transitioning and implementation

National Center for Health Statistics 3311 Toledo Road, Hyattsville, MD 20782

June 17-18, 2013 Final Agenda

Day 1 - June 17

1:00 – 1:15 pm	Welcome and Introductions	Walter Suarez, Ob Soonthornsima, and Kamahanahokulani Farrar (for Lorraine Doo)
1:15 – 2:00 pm (45 minutes)	Update from WEDI Executive Steerin	ng committee
	 2013 WEDI Report Update Report on WEDI industry findings - 	Jim Daley, WEDI various topics
2:00 – 2:45 pm (45 minutes)	DSMO Report Annual Report Change requests	
	Annual Report. Change requests, reaction to CMS pilot	Nancy Spector
	 X12 	Margaret Weiker
	■ NCPDP	Lynne Gilbertson, NCPDP
2:45 - 3:00 pm	BREAK	
3:00 – 4:00 pm (60 minutes)	Status of Implementation of 5010, D.0	, 3.0:
(oo minates)	Health Plan Perspective	Jordan Firfer, Florida Blue
	 Provider Perspective 	Annette Gabel, Express Scripts
	Clearinghouse/Vendors	Debbi Meisner, Emdeon
	Medicaid	Don Oaks, Tennessee via phone
	Medicare	Cathy Carter
4:00 – 4:45 pm (45 minutes)	CMS Regulatory Update	
	OESS	Denise Buenning, OESS
4:45 – 5:00 pm	Public Comment	
5:00 p.m.	Adjournment – Day 1	

Day 2 - JUNE 18

8:30 a.m. – 8:45 am	Reconvene Subcommittee	Walter Suarez, Ob Soonthornsima, Kamahanahokulani Farrar (for Lorraine Doo)
8:45 – 10:15 am (90 minutes)	State of Development and Implementation of Operating Rules	
	 Authoring Entity Providers Clearinghouse/Vendors Health Plan Vendor Health Plan Standards Organization CMS HBMA 	Gwen Lohse, CAQH Tammy Banks, AMA Mona Reimers, MD Tim McMullen, Cooperative Exchange Debra Strickland, Tibco/Plans Tim Kaja, United Health <i>via phone</i> Priscilla Holland, NACHA Cathy Carter, Medicare FFS Mary Hyland, HBMA
10:15 - 10:30 am	BREAK	
10:30 – 12:30 pm (120 minutes)	ICD-10 Planning, Testing, Implementation	
	 Part 1 – Preparing for Implementation Health Plan Clearinghouse/Vendors Providers Vendor Testing Pilot Testing Pilot 	Dennis Winkler, BCBS Michigan Tim McMullen, Cooperative Exchange Rob Tennant, MGMA Holly Louie, HBMA Joseph Miller, HIMSS Kari Gaare, Dean Cook, Denesecia Green, OESS
	 Part 2 – New uses for the ICD-10 Date AHIMA HL7 Provider 	ata Sue Bowman, AHIMA John Quinn, Accenture Benjamin Miller <i>via phone</i>
12:30 – 1:30 pm	Lunch	
1:30 – 4:45 pm	Sub-Committee Discussion	Subcommittee members
4:45 – 5:00 pm	Public Comment	
5:00 p.m.	Adjourn	